Kelas Grafik – Kad Hari Guru Digital

12 Mei 2019 | Aktiviti Terkini

Sabtu, 11 Mei 2019 bermula jam 2 hingga 4 petang, Pusat Internet PPR Taman Malihah mengadakan kelas grafik kepada pelajar SK Tan Sri Dato Haji Mohamed sempena Hari Guru 2019.

Canva merupakan salah satu 'tools' yang dapat digunakan untuk membuat pelbagai kandungan visual untuk kandungan website atau blog anda. 'Tools'' ini sangat mudah digunakan dan salah satu tools paling popular saat ini. Dengan Canva, anda dapat membuat gambar dan kandungan visual yang dapat menghasilkan visual semakin menarik tanpa harus memiliki kemahiran 'design'. Canva adalah salah satu 'tools' yang dapat sangat membantu bagi perniagaan baru untuk mengimplementasikan kaedah marketing yang efektif.

Tujuan kelas untuk memberi tunjuk ajar kepada semua pelajar mengenai aplikasi Canva dalam menghasilkan Kad Digital Untuk Guru Tersayang. Pelajar diberi peluang dalam menggunakan aplikasi ini untuk mereka bentuk kad sendiri untuk diberikan kepada guru mereka nanti. Pelajar juga diajar bagaimana cara untuk 'download' imej atau gambar daripada aplikasi google untuk menghasilkan kad yang diinginkan.

_"The Power of Networking Always Don't Talk To Strangers_"

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali Ke Atas

kembali